8 Farklı Yolla Trafik Alan İçerikler Hazırlayın

Share:
En-çok-trafik-alan-içerikler

  Seo için yazdığımız her yazıda neredeyse içeriklere değinmediğimiz hiç olmamıştır. Tüm teknik işlemler için öncelikle altyapısı sağlam ve doğru hazırlanmış içerikler üretilmelidir. İnanılmaz kaliteli ve faydalı bir yazı hazırladığınızda trafik alacağını garanti edebilir miyiz? Sadece içerik hazırlayarak trafik beklemek tabi ki saçmalık olur. Çok kombinasyonlu, farklı etkenleri olan ve fazlasıyla emek isteyen süreçtir. Blog yazarı olarak kalemin sağlam ve cümlelerin çok kuvvetli olabilir ama kitlelere ulaştıramadıktan sonra ne kıymeti var. Restaurant sahibi olduğunda tadı tuzu yerinde hoş kokulu yemek hazırlamak yetmez aynı zamanda sunumun göz doyurması gerekir. Bu nedenle kafa patlatıp içeriği oluştururken harcadığın enerjinin iki katını pazarlama yani ön plana çıkarmak için harcayacaksın.

Trafiği artırmak için etkili başlıklar ve beklentiyi karşılayan içerikler hazırlamalısınız.

Trafik Alan İçerikler Hangi Özelliklere Sahip?

1 ) Maddeler Haline Yazılar
  Liste şeklinde hazırlanmış içerikler her zaman daha avantajlıdır. Ziyaretçiler blog sayfanıza geldiğinde aradıkları bilgileri maddeler halinde sıralanmış olarak bulunca okumak isteyecektir. Her içerikte kullanılmasa bile bazı içerikler sırf bu avantaj nedeniyle liste halinde hazırlanmalıdır. Her blog sayfası kendi kategorilerine göre maddeler halinde yazılar hazırlayabilir. Örneğin; Sevdiğiniz yazarın kitaplarını veya tavsiye ettiğiniz filmleri sıralayabilirsiniz. Aynı şekilde Google da yükselmek için 10 kriter gibi içerikler hazırlayarak ilgi çekebilirsiniz. Aslında her yazıyı maddeler haline getirebilirsiniz. Bu iş biraz da sizin içerik hazırlamadaki kabiliyetinize bağlıdır.

2 ) Öğretmeyi Amaçlayan Yazılar
  İnsanlar bir günde binlerce farklı konuda öğrenmek için arama yapıyorlar. Sizin kategorinizle ilgilenen insanlar için sizde nasıl yapılır şeklinde içerikler oluşturmalısınız. Önce hangi konuda sorun yaşandığını belirleyip sonra nasıl çözüldüğünü anlatmak blog sayfanıza gelenleri mutlu edecektir. Hele bir de çözümü sunarken maddeler halinde anlatırsanız daha faydalı olur. Nasıl yapılır? sorusuna vereceğiniz her cevap size trafik konusunda olumlu dönüşler sağlayacaktır. Yazıyı hazırlarken ve başlık verirken bu uyarıyı dikkate almanızı tavsiye ederim.

3 ) Video Yardımıyla Anlatım
  Blog sayfaları genelde yazı ve görsel üzerine kuruludur. Video hazırlayarak yazısını güçlendiren pek azdır. Son yıllarda bilgi kolay ulaşılır oldukça okuma oranı azaldı. İnsanlar artık okumak yerine izlemeyi seçiyorlar. Bu bilgiyi dikkate alarak içeriği güçlendiren videolar ekleyebilir veya kendi kanalınızda videolar hazırlayabilirsiniz. Eğer daha önce böyle bir deneyiminiz yoksa ilk başlarda video ekleme yöntemini deneyin. Zamanla kendi videolarınızı eklersiniz. Video çekerken anlatım dilini belirleyin, konuları yazı hazırlar gibi sıralayın ve başlangıçtan bitişine kadar istediğiniz bilgiyi verdiğinize emin olun.

4 ) Sektör Lideriyle Röportaj
  Röportaj tekniği ile trafik çekme olasılığınız yüksektir. Belirlediğiniz kategorilerde lider kişilere ulaşıp, röportaj yapma şansı yakalarsanız onların potansiyel ziyaretçilerini ve merak edenleri blog sayfanıza çekmiş olursunuz. Burada püf nokta herkesle röportaj yapmak değil bilinen ve lider kişileri seçmektir. Ayrıca hazırladığınız bir şablon olmalı ama herkese aynı sorular sorulmamalıdır. Röportajın amacına ulaşmasını ve trafik çekmesini istiyorsanız merak edilen yeni sorular hazırlayın. Herkese aynı sorular sorulduğunda aldığınız benzer cevaplar ziyaretçileri okumaya teşvik etmez.

5 ) İnceleme Sonuçlarını Aktarım
  Mantıklı olan kendi yazdığınız konularda yaptığınız incelemeleri paylaşmaktır. Teknoloji blogu olarak yeni çıkan bir cep telefonu veya tablet bilgisayar hakkında incelemelerde bulunabilir araştıran insanlara bilgiler sunabilirsiniz. Alışveriş yaptığınız internet sitesinden gelen ürünün olumlu ve olumsuz yanlarını açıklayabilirsiniz. Burada önemli olan + veya - her yönüyle dürüst olmaktır. Sizin okuyucunuz yazdıklarınıza göre karar verir ve söylemediğiniz şekilde bir şeyle karşılaşırsa trafiği olumsuz yönde etkilersiniz. İnceleme esaslarına sadık kaldığınızda hazırladığınız içerikler iyi trafik getirecektir.

6 ) Paket Halinde Bilgiler
  Mümkün olduğunca detaylı, okuması uzun süren ve bittiğinde bilgi aldığınız rehber yazılardır. En çok trafik getiren içerik türü olmasının nedeni vaat ettiği bilgidir. Her uzun yazı rehber niteliği taşımaz. Sorulara cevaplar üreten, Konuyu her yönüyle ele alan ve bittiğinde başka araştırma yaptırmayacak şekilde içerik olmalıdır. Bu tür yazılar daha fazla emek ve araştırma istediğinden bazen 1 hafta da hazırladığınızı göreceksiniz. İçeriği bitirip yayınladığınızda yükselen trafik sizi başka bir rehber yazıya yönlendirecek. Çünkü her blog yazarı okunmayı ister ve okundukça üretmeyi sever.

7 ) Karşılaştıran Araştırma Yazıları
  Çok trafik alan bir yöntem olmasının sebebi bir ürün veya hizmeti almaya hazır potansiyel insanlara kaynak olmasıdır. Nasıl karşılaştırma yapacağınız sizin belirleyeceğiniz yöntemdir. Bazı insanlar yazı şeklinde maddeleri okumayı severken bazıları da grafik desteği almış içerikleri sever. Karşılaştırma yazıları insanlara bilgi verirken aynı zamanda da kafalardaki sor işaretlerini silmeyi amaçlamalıdır. Örneğin iki araba markasını karşılaştırırken sadece teknik özelliklerini sıralamak yerine tecrübelerinizi veya kullanıcı yorumlarını da eklemelisiniz. Bu türdeki yazıları sosyal ağlarınızda paylaştığınızda daha fazla geri dönüş alacağınızı bilmelisiniz.

8 ) Deneme Şeklinde İçerikler
  Blog sayfalarını incelediğinizde kişisel görüşlerini ve hayat tecrübelerini anlatan blogların takipçi sayısının fazla olduğunu görürsünüz. Bu tür yazılar insanların ortak kaygısı ve ilgi alanı olduğu için ister istemez bir fikri oluyor ve okuma gereği görüyor. Diğer bir avantajı da diğer içeriklerin bazılarından daha fazla yorum almasıdır. Paylaşmak istediğiniz konuda nice makaleler paylaşılmıştır belki ama önemli olan sizin fikirlerinizdir. Çünkü en azından ziyaretçi veya takipçiniz bu düşünce de olduğu için sizin blog sayfanızda. Güncel ve sıcak bir olayı değerlendirdiğinizde fazladan ziyaretçi çekmeniz mümkündür. Gündem yaratan bir konuyu kendi anlatım gücünüzle irdelediğinizde alacağı trafikte fazla olacaktır. Düşünce yazıları hazırlarken ilgi çekeceğinden emin olabilirsiniz. Dolayısıyla vereceğiniz etkileyici başlık ve içi dolu içerik birlikteliğinden her zaman artan trafik çıkacaktır.

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

11 yorum:

  1. Ben nerde hata yapıyorum acaba :) gercekten detayli ve güzl bir icerik olmus ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz hatalar yapıyoruz. Mümkün olduğunca hatalardan dönmek ve yola devam etmek gerekir. Hatalarınızı en iyi siz bilirsiniz. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Çok güzel bir konu gene. Hepsini yapabilir olmak biraz zaman alacak sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece fikir..Neyi nasıl yapmamız gerekiyor bunu incelemek lazım. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  3. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, gerçekten yapılması gerekenler emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel anlaymışsınız.Öğrenilecek ve yapılacak çok şey var.
    Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Faydalı bir yazı çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir anlatım olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.