Blogger Yazdır Butonu Nasıl Eklenir?

Share:
blog-yazıları-için-yazdır-butonu

  Blogger sayfaları için tasarlanmış ve oldukça kullanışlı bir kod ile sayfanıza yazdır butonu ekleyebilirsiniz. Böylece beğendiğiniz içeriklerin çıktısını kolayca alabilirsiniz. Okuduğunuz sayfanın tam görüntüsünü bir tıkla alabilirsiniz. Kullanışlı ve gerekli bu yazdır butonunu sayfanıza yerleştirmek için yapmanız gereken iki işlem var. Önce css kodunu ekleyip daha sonra javascript kodunu ilgili yere ekleyerek yazdır butonuna sahip olacaksınız.

  Bilgi veren blog sayfanız varsa ve okuyucular bu yazınızı beğendiyse anında çıktısını alabilecekler. Özellikle ders notları gibi veya bir konu hakkında bilgiler içeren dilekçe örnekleri gibi yazılarda çok büyük bir kolaylık olur. Hatta kendi yazılarınızın da çıktısını alarak arşivleyebilirsiniz.

Yazdır Butonu Nasıl Eklenir?

  Öncelikle Temanızın içinde Ctrl+F ile arama yaparak </head> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki css kodunu yapıştırın.



  Daha sonra javascript kodunu eklemek için aynı alanda <data:post.body/> kodunun altına aşağıdaki kodu ekleyerek kaydedin.




Önemli: <data:post.body/> kodunu arattığınızda bir kaç tane bulabilirsiniz. Doğru olanı anlamak için benzer yazılar veya yazıyı paylaş gibi kodların bulunduğu yeri seçin. Kodlarla ilgili bilginiz yoksa mutlaka sayfanın yedeğini alın. Deneme yanılma ile Yazdır butonu için en uygun yeri bulabilirsiniz. Aşağıdaki görselde diğer blog sayfamda yorumların altına ekleyerek doğru yer olduğunu düşündüm.
blogger-yazdır-için-örnek

Kaynak: Blogger Eklentileri

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Bazı yazılara gerçekten ihtiyaç duyabiliyoruz, o anda aklımızda olsa da sonrasında unutabiliyoruz. Bu nedenle çok beğendim ben bu kodu. Hatta uygulamayı da düşünüyorum. Çok teşekkürler bu faydalı bilgi için.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede yazılarımızın çıktısını almak için iyi bir yöntem. Diğer blog sayfamda denedim işe yarıyor sadece yazıyla beraber sidebar alanındaki eklentilerde görünüyor.

      Sil
  2. merhhaba blogumu yeni açtım bende beklerım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun, blog sayfanızı takibe aldım. Güzel görünüyor umarım devamlı olursunuz.

      Sil
  3. Makale tipi yazanlar için vazgeçilmez eklenti.. Umuma yararlı olacağı kesindir.

    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler yorum için..Elimizin altında böyle bir yöntem oluğu bilinsin diye paylaştım. İşine yarayan kullansın artık.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.