Türkiye Kart Nedir? Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?

Share:
Türkiye-kart-kullanım-tarihi

 Türkiye genelinde geçerli ortak ödeme platformu Türkiye Kart nedir? Türkiye kart ile amaçlanan kolaylıklar nelerdir ve ne zaman kullanmaya başlanacak? Ana hatlarıyla tüm bilgileri bu yazımda bulabilirsiniz.

 Destek veren PTT, Turkcell, Denizbank, Türk Telekom, Vakıf Katılım ve İBB BELBİM kurumları ile ortak ödemeyi kapsayan teknoloji geliştirildi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından  "Türkiye kartla her yere tek ödeme" olarak özetlenen ve büyük kolaylıklar sağlayacağına inanılan iyi bir proje. Böylesi bir teknoloji Dünyada sadece 3-4 ülkede kullanılıyor ve sistem hesabı olmayanları da kapsıyor.

 Türkiye'nin hangi il ve ilçesinde olursanız olun kullanabileceğiniz ve tüm işlemlerinizi yapabileceğiniz bir kolaylıktan bahsediliyor. Ulaşımda, alışverişte ve para transferinde tüm ihtiyaçlarınızı Türkiye Kart ile halledebileceksiniz. En önemli özelliklerinden biri de herhangi bir banka hesabı olmayanlarında kullanmasıdır.

türkiye-kart-görsel

Türkiye Kart Kullanım Alanları Nelerdir?

1) En beğendiğim özelliği ulaşımda kullanılıyor olmasıdır. Memleketinizden İstanbul veya İzmir gibi Büyük şehirlere gittiğinizde ulaşım araçlarını kullanabilmek için geçerli kartlardan edinmeniz gerekir. Kartınız olsa bile doldurmak için uzun kuyruklara girmeniz gerekebilir. Türkiye kart burada devreye girerek her ulaşım aracında kullanıma açık olacak ve sizi türlü türlü stresten kurtaracak. Ayrıca taksi ve dolmuş gibi serbest çalışan esnaflarda sisteme dahil olarak vatandaşa hizmette bulunabilecek.

2) İşte güzel bir haber daha. Bu kartı online alışverişlerinizde kullanabilir ve limitini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Alışveriş ödemelerinizde kullanabilmeniz için tüm pos cihazlarında kullanım hakkına sahip olacak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bilinçli tüketici olabilmek. Çünkü eğer limiti kendimiz belirliyorsak ihtiyaç olmayan giderler ortaya çıkabilir veya bütçemizden fazlasını harcayarak zor duruma düşebiliriz.

3) Para transfer işlemlerinde kullanılması işleriniz çok kolaylaştıracak. Çünkü tüm Atm'lerde kullanılırken işlemlerden dolayı hiçbir ücret alınmayacak. Kredi kartı özelliği olmadığı için nakit avans dışında para aktarma ve yatırma işlemlerinizi nakit olarak yapabilirsiniz. Banka hesabı olmayanlar herhangi bir atm aracılığı ile kartlarına para yükleyebilecek.

Önemli: Türkiye kart bu işlemler dışında müzelerde kullanılabilir olacak ve temini için PTT'ye başvurulacak. Kartı edindikten sonra dolum işlemleri de yine Ptt şubelerinden yapılacak. Türkiye genelinde kartın kullanılması için verilen tarih 2018 yılının Temmuz ayı. Bu tarihten itibaren kartınızı Ptt'den edinebilir ve kolaylıklarından faydalanabilirsiniz.

 Hayatın hızlı akışına kolaylıklar getiren tüm yenilikleri destekliyorum. Bu tür projeler Türkiye gibi alışverişte ve para işlemlerinde aktif ülkelerin çok işine yarayacaktır. Diğer bankalar bu konuda neler düşünüyor veya nasıl hamleler yapacaklar bilmiyorum ama altyapısı ile ilgili sorunlar yaşanmadığı sürece iyi bir proje olarak görüyorum. Umarım daha büyük atılımları peşinden getirir.

Bu yazı Seo Teknikleri ve Blog İpuçları | DHY tarafından yazılmıştır.
✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

6 yorum:

  1. Türkiye kart güzel ve yerinde bir çalışma olacağa benziyor. Tez zamanda gerçekleşir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Bu sene Temmuz ayında kullanılacak sanırım.

      Sil
  2. çıkar çıkmaz edineceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hemen almayı düşünüyorum..Her yerde kullanılması çok güzel gerçekten

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımızı ilan etme fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız. Cerrahide ve donör olarak risk yoktur. o.
    Ve bu bizim e-postamız:
    iowalutheranhospital@gmail.com
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.