Prison Break Dizisi Konusu ve Bilinmeyenleri

Share:
prison-break-bilinmeyenleri

 Prison Break dizisi bitirdiğim 4. yabancı dizi oldu. Şu ana kadar birbirinden farklı konularda 4 dizi izlemiş oldum. Hepsi de sinema filmi kalitesinde ve çok izlenen dizilerdi. Prison Break dizisi senaryosu ile beni daha çok etkiledi. Oyunculuklar zaten çok güzel ama konunun işlenişi ve olayların gelişimi gerçekten güzel olmuş. 29 Ağustos 2005 yılında başlayan dizi 4 sezon yayınlandıktan sonra final yapmıştı. Başrol Michael Scofield dizinin sonunda ölerek sevdiklerini özgür bırakmayı başardı.

 Diziyi ana hatlarıyla anlatacak olursam haksızlığa uğrayan Lincoln Burrows'un idama mahkum edilmesi üzerine kardeşi Michael Scofield onu kurtarmak için kendi hapse attırır. İçeri girmeden önce onu kurtarmak adına uzun zaman planlar yapar ve işini şansa bırakmaz. Gideceği hapishanenin planlarından kaçtıktan sonraki izini kaybettirecek tüm adımlara kadar her şeyi düşünür. Basit bir soygun girişimi ile macerayı başlatır.

 Hapse girdikten sonra koğuş arkadaşı ve daha sonra en iyi dostu olacak Fernando Sucre ile tanışır. Kaçma girişimini anlatır ve yardım ister. Daha sonra sırası ile T-Bag Bagwell, Sara Tancredi, C-Note, Jhon Abruzzi, Brad Bellick, Charles Westmoreland gibi kişileri kaçış planına dahil eder. Uzun uğraşlar sonunda plan devreye girer ve hep birlikte kaçarlar. Michael Scofield üstün zekası ve olayları analiz yeteneği ile dizinin sonuna kadar en etkili kişi olur.

 Dizi kaçıştan itibaren yön değiştirmeye başlar ve yeni düşmanlar ortaya çıkar. Düşman olanlar zamanlar yakın olur ve en baştaki kişilere karşı birleşirler. Tam olaylar bitti herkes kurtuldu derken bir daha yeni belalara bulaşırlar. Her an kovalamaca ve bulmaca çözmeyle geçer ta ki Scofield daha sonra karısı olacak Sara'yı hapishaneden kurtarmak için girişimde bulununcaya kadar. Burada alacağı risk onun ölümüne sebep olur. 4. sezon finalinde herkes özgür kalır ama buruk bir sevinç hakimdir. Şimdiler de 2017 yılında tekrar çekimlerine başlanan yeni bölümlerini izliyorum. Aradan geçen 8 sene sonunda Scofield ölmemiş başka bie ülkede hapis cezası çekmek zorunda bırakılmıştı. Değişen tek şey karakterlerin yüzündeki çizgiler ve saçlarındaki beyazlardı. Oyuncular yaşlanmış ama heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Hangi diziyi izlesem diye düşünüyorsanız Prison Break tavsiye ederim. İzlediğim ve tavsiye ettiğim diğer dizileri de okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Prison Break Bilinmeyenleri

1) Dizinin unutulmaz sahnelerinden biride Michael Scofield'ın abisini kurtarmak için yaptığı planı vücuduna dövme olarak işlemesiydi. Böyle bir dövme yaklaşık 200 saatte tamamlanıyor ve fiyatı 20.000$ civarında. Dizide her hafta 4,5 saat süre ile dövmeler yeniden yapılıyordu.

2) Dünya çapında başarı yakalayan dizinin ABD'de 13 hapishanede izlenmesi yasaklandı.

3) Blu-Ray formatında piyasaya sürülen ilk ve tek dizi olma özelliğine sahiptir.

4) Hikaye'nin gerçekçi olması için gerçek bir hapishane kullanıldı. Artık aktif olmayan bir hapishaneye seti kurdular. Dizinin bir bölümünde Lincoln hücre cezasına çarptırılarak idam beklerken koyulduğu yer aslında Amerikanın ünlü seri katillerinden Jhon Wayne Gacy'in hücresiydi. Dizi ekibi bu konuyla ilgili sıkıntı yaşasalarda Lincoln karakterine can veren Dominiz Purcell bunu sorun etmemiştir.

5) Dizi toplamda 4 sezon çekildikten 8 sene sonra 5. sezon le tekrar başlamıştır. Kaç sezon daha devam edeceği henüz belli değil.

Prison Break Oyuncuları:

1) Michael Scofield - Wentworth Miller
michael-scofield-karakteri






2) Lincoln Burrows - Dominic Purcell
lincoln-burrows-karakteri






3) Sara Tancredi - Sarah Wayne Callies 
sara-tancredi-karakteri






4) Theodore Bagwell - Robert Knepper
theodore-bagwell-karakteri






5) Fernando Sucre - Amaury Nolasco
fernando-sucre-karakteri






Diğer Oyuncu Kadrosu:

Paul Kellerman - Paul Adelstein
Benjamin Miles Franklin - Rockmond Dunbar
Alexander Mahone - William Fitchner
Brad Bellick - Wade Williams
L. J. Burrows - Marshall Allman
John Abruzzi - Peter Stormare
Donald Self - Michael Rapaport
Henry Pope - Stacy Keach
Caroline Reynolds - Patricia Wettig
Gretchen Morgan - Jodi Lyn O'Keefe

✔ Bu içeriği beğendiyseniz lütfen paylaşın ⤵

2 yorum:

  1. Kaçışa kadar severek izlediğim bir diziydi. Sonrasında bıraktım, devam etmedim.
    Özellikle bilinmeyenler kısmını okumak çok keyifliydi. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi hala devam ediyor..Kurgusu hoşuma gittiği için izliyorum ama bazen tekrara düşüyor gibi hissetmiyor değilim. İzlemek için bilgi arayanlara diziyi tavsiye etmek istedim.

      Sil

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...

1) Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösterin.
2) Yazım ve dil bilgisi kurallarına mümkün olduğunca dikkat edin.
3) Kullandığınız üslubun sizi yansıttığını unutmayın.
4) Yorum yaparken link eklemeyin.

Seo Teknikleri ve Blog ipuçlarını alarak daha fazla ziyaretçi ve en yüksek verimi hedefleyin.